Законопроєкт про цивільні партнерства зареєстрували у Верховній Раді

Законопроєкт про цивільні партнерства зареєстрували у Верховній Раді. Про це повідомила ініціаторка законопроєкту, депутатка Інна Совсун.

Проєкт Закону про інститут реєстрованих партнерств №9103 зареєстрували 13 березня. Серед підписантів і підписанток — члени двох фракцій: Голос та Слуга Народу.

"Дякую всім, хто знайшов в собі сміливість підтримати рівні права та повагу до людської гідності. Зважаючи на підписи з боку двох фракцій, шанси, що законопроєкт ухвалять, високі", — зауважила Інна Совсун.

Повномасштабне вторгнення pociї в Україну актуалізувало впровадження інституту реєстрованих партнерств. Це питання є нагальною потребою через постійну загрозу життю і здоров’ю людей внаслідок проведення бойових дій.

Окрім цивільних, багато військових жінок та чоловіків не можуть офіційно оформити свої стосунки, оскільки їхніми партнерами або партнерками є люди однієї з ними статі. Цей законопроєкт може надати статус близьких родичів (членів сімʼї першого ступеня спорідненості) одностатевим парам, проте інститут шлюбу не зазнає жодних змін. 

Повний текст законопроєкту можна прочитати за посиланням.

Раніше ми писали, що киянка вийде за військового-гея, щоб звернути увагу на заборону одностатевих шлюбів.

Цивільне партнерство в Україні: навіщо воно ЛГБТ-парам і чому це ще не про шлюб