Киянка вийде за військового-гея, щоб звернути увагу на заборону одностатевих шлюбів

Киянка Лєда Космачевська планує вийти заміж за військового-гея, щоб закликати владу дозволити укладати одностатеві шлюби в Україні. Про це дівчина розповіла на своїй сторінці в Facebook. 

Лєда зауважує, у теперішніх умовах питання про законність одностатевих шлюбів набуло ще більшої актуальності, адже у випадку смерті закон наділяє низкою прав лише родичів загиблого.

Я беру на себе відповідальність за пошук, упізнання, поховання, повідомлення родичам та знайомим. Це я, за необхідності, скажу лікарю, що мій чоловік хотів стати донором. Це я не буду просити священника про відспівування, бо мій чоловік цього не хотів. Це я виконаю його останню волю і я зустріну його перша, коли він повернеться з перемогою. 

У Лєди є інший коханий, він теж військовослужбовець. 

Я хочу стояти в нього за спиною, я знаю кожен сантиметр його тіла, я хочу завжди знати де він. Я знайду його де завгодно, чого б це не вартувало. І це право я можу мати законно, а тисячі українців та українок - ні.

У серпні петиція про легалізацію одностатевих шлюбів зібрала необхідні 25 тисяч підписів, але Володимир Зеленський відповів, що під час воєнного стану Конституція не може змінюватися.

Нагадаємо, 28 жовтня останній штат Мексики дозволив одностатеві шлюби. 

У Словенії легалізували одностатеві шлюби