У Києві відреставрували браму садиби Терещенка: фото до і після

У Києві відновили головну браму садиби мецената Олександра Терещенка, яка знаходиться на вулиці гетьмана Павла Скоропадського, 7. Реставраційні роботи тривали протягом трьох місяців.

Про це повідомив активіст та пам'яткоохоронець Дмитро Перов у Facebook.

У Києві відреставрували браму садиби Терещенка: фото до і післяРеставрація була спрямована на відновлення пошкоджених елементів конструкції вхідної групи воріт та оздоблення. Раніше від садиби почала відлущуватися штукатурка, туди затікала вода, псувалася кладка. 

У центрі Києва відреставрували браму садиби ТерещенкаЗгодом там мають відновити балкон та фасад, який виходить на вулицю Антоновича.

"Ось так — маленькими кроками, але наші памʼятки повертаються до життя", — наголосив Перов.

Садиба Олександра Терещенка — це будинок у стилі неоренесансу з елементами необароко. Його побудували у 1898 році за проєктом архітектора Петра Бойцова. Будівля має статус пам'ятки архітектури та містобудування місцевого значення. Наразі в ній розміщається Національна наукова медична бібліотека України.

Раніше ми писали, що у Солом'янському районі Києва замість зруйнованого комплексу "Локомотив" побудують сучасний багатофункціональний центр для залізничників "Локо Сіті".

Реставратори з Лаври отримали вакуумний стіл для відновлення творів мистецтва: фото