У Києві на місці зруйнованого комплексу Локомотив побудують Локо Сіті: фото

У Солом'янському районі Києва на місці зруйнованого спорткомплексу "Локомотив" побудують багатофункціональний центр для залізничників "Локо Сіті".Кошти на будівництво надасть фонд Говарда Баффета.

В Укрзалізниці показали візуалізації та розповіли, яким буде "Локо Сіті".

У Києві замість зруйнованого комплексу Локомотив побудують Локо Сіті: фото

На конкурс щодо концепції відновлення "Локомотиву" свої проєкти подавали п'ять компаній, серед яких були Balbek Bureau та Rembud project center. Переможцем обрали урбан-бюро Big City Lab в колаборації з PUPA. Саме вони розробили дизайн парку на ВДНГ, який став одним з найвідвідуваніших масових спортивних об’єктів столиці.

У Києві замість зруйнованого комплексу Локомотив побудують Локо Сіті: фотоЗа задумом, "Локо Сіті" — це не просто відбудова зруйнованого спорткомплексу в тому вигляді, яким він був до ворожого удару. Йдеться про комплексний розвиток території й перетворення її у багатофункціональний центр розвитку залізничників та молоді.

"ЛокоСіті" буде одним із флагманських проєктів для української молоді, інтегрованим із транспортними можливостями Укрзалізниці доставляти до нього юних спортсменів з усієї країни. Мотивувати нашу молодь залишатись та розвиватись в Україні, за переконанням компанії та її благодійних партнерів, є одним з критичних пріоритетів

Під час будівництва планують максимально використати увесь наявний простір для облаштування зон активної рекреації: скейт-парки, реабілітаційний центр, футбольне поле, готель, ресторан, вежа для скелелазіння тощо. Простір зможуть відвідувати залізничники та мешканці району. Його мають адаптувати для маломобільних груп населення в контексті фізичної, інформаційної та цифрової безбарʼєрності.

У Києві замість зруйнованого комплексу Локомотив побудують Локо Сіті: фотоУ Києві замість зруйнованого комплексу Локомотив побудують Локо Сіті: фотоЗазначається, що архітектори мусять деталізувати проєкт та розробити пофазовий план реалізації, який нададуть для затвердження Укрзалізниці та Фонду Говарда Баффета. І лише після цього оголосять тендер на відбір підрядників, як виконуватимуть будівельні роботи.

У Києві замість зруйнованого комплексу Локомотив побудують Локо Сіті: фотоНагадаємо, спортивний комплекс "Локомотив" зруйнували росіяни під час масованого обстрілу Києва в січні 2024 року. 

У Києві впровадять систему автоматизованого моніторингу та управління енергооб’єктами