У ТРЦ Gulliver відкривається виставка робіт Любові Панченко

У ТРЦ Gulliver пройде виставка робіт української талановитої художниці-шістдесятниці Любові Панченко. Експозиція "Дивовижний світ Любові Панченко" відкриється 2 лютого на другому поверсі. 

Любов ПанченкоНа виставці покажуть картини та колажі художниці, а також ескізи елементів гардероба та фото вбрання, які зробила мисткиня.

Картина Любові ПанченкоТакож відвідувачі зможуть відвідати лекцію про основні моменти із життя мисткині, яка відбудеться в артпросторі на 4-му поверсі ТРЦ о 18:30.  

Ми, у ТРЦ Gulliver, обрали своєю місією розповідати про талановитих українських митців. Адже впевнені, наша культура унікальна, а люди – особливі і безмежно творчі. В рамках партнерства з Музеєм шістдесятництва представляємо візуалізації робіт неймовірної художниці Любові Панченко, які зачаровують, та запрошуємо всіх відкрити її дивовижний світ разом.

Матеріали для виставки підготували за підтримки Музею шістдесятників. Зазначається, що Любов Панченко любила все українське, а також обстоювала мову і культуру. Усі твори художниці наповнені українським колоритом, а у власних малюнках і дизайні одягу вона використовувала національні орнаменти.

Картина Любові ПанченкоЗа радянських часів художниця не набула популярності через свою проукраїнську позицію. Померла Любов Панченко в київській лікарні 30 квітня 2022 року, не витримавши окупацію Бучі військами рф.

Роботи художниці зберігаються у Музеї шістдесятництва (філії Музею історії міста Києва), де наразі триває виставка "Світ колажів Любові Панченко".

Відвідати проєкт "Дивовижний світ Любові Панченко" можна з 2 лютого на другому поверсі ТРЦ Gulliver за адресою: Спортивна площа, 1А. Виставка триватиме цілий місяць. Вхід вільний за умови реєстрації.

Раніше ми писали, що ТРЦ Gulliver спільно з освітньою платформою Naukroom запускають серію лекцій про здоров’я.

Коворкінги у ТРЦ Києва: де попрацювати, коли немає світла