У трьох закладах профтехосвіти Києва можна безкоштовно здобути робітничі професії: деталі

У Києві розпочався набір на короткострокові курси за технічними спеціальностями. Програму втілюють за фінансової підтримки уряду Японії, як складову проєкту “Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні”. 

Про це інформує Департамент освіти і науки КМДА. 

Столиця потребує робітничих професій, тому наші партнери фінансують такі освітні проєкти, де кожен охочий може отримати фахові компетенції — чи то електромонтажника, чи то слюсаря — яких бракує на ринку праці сьогодні. Особливо актуальним це є для людей, які вимушено залишили свої домівки, а для працевлаштування в новому місті бракує знань. Також програмою передбачено надання слухачам навчальних матеріалів, спецодягу”, — розповіла директорка Департаменту Олена Фіданян.

Зокрема, “Київський професійний коледж будівництва і комунального господарства” пропонує освоїти професії “монтажника санітарно-технічних систем і устаткування”, “електромонтажника вторинних ланцюгів”.

  • Термін навчання — 2 місяці;
  • Контактний телефон: 067-194-71-04.

“Київський професійний коледж цивільного будівництва” пропонує оволодіти фахом “слюсаря-сантехніка” чи “озеленювача”.

  • Термін навчання — 1 місяць;
  • Контактні телефони: 067-390-26-38, 098-453-72-03.

“Київський професійний енергетичний коледж” проводить навчання за професією “електромонтажник силових мереж та електроустаткування”. 

  • Термін навчання — 4 тижні. 
  • Контактний телефон: 044-430-93-76.

Орієнтовний старт навчання — 4 листопада. По завершенню підготовки слухачам курсів нададуть сертифікат власного зразка освітнього закладу та професійні компетенції для працевлаштування.

“Наш Київ” вже писав, що на Центральному вокзалі столиці з'явиться книгарня та відділення банку.

У Київській області з'явився перший реабілітаційний модуль для постраждалих від війни: фото