Київ мілітарі хаб
Фото: Міноборони

Київський будинок ветеранів та міський центр допомоги учасникам АТО об'єднають у нову установу — центр комплексної підтримки учасників бойових дій "Київ мілітарі хаб". Таке рішення підтримали депутати Київради на засіданні 10 листопада, повідомляє пресслужба КМДА.

Нова установа стане єдиним центром роботи з ветеранами бойових дій та членами їхніх родин. "Київ мілітарі хаб" працюватиме за принципом "єдиного вікна", де захисники та захисниці України зможуть отримати комплекс послуг.

Зокрема, у центрі надаватимуть психологічну та юридичну підтримку, консультації щодо медичного забезпечення ветеранів, пільг та інших гарантій, передбачених законами. Також у "Київ мілітарі хабі" будуть проводити заходи для реабілітації та реінтеграції учасників бойових дій і допомагатимуть тим, хто повернувся з війни, опанувати нову професію та працевлаштуватися.

"Нова установа формуватиме основні напрями ветеранських політик, відштовхуючись від реальних та нагальних проблем учасників бойових дій. Крім того, хаб стане платформою для комунікації ветеранської спільноти з органами місцевої влади", — каже заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Нагадаємо, в Україні запустили новий проєкт "Національний кадровий резерв" для допомоги тим, хто втратив роботу або бізнес і шукає нових можливостей. Завдяки штучному інтелекту проєкт може визначити здібності людини до певних професій, рівень володіння затребуваними зараз навичками та схильність до підприємницької діяльності.

Допомога дівчатам-підліткам: як взяти участь у проєкті "Смілива" від "Фонду Маша"