Пункт незламості Теплиця
Фото: "Солом'янські котики"

Волонтерська організація "Солом'янські котики" відкрила власний "Пункт незламності", який назвали Теплицею. 

Простір розташований у приміщенні школи №229 на вулиці Олекси Тихого, 57. Він працює щодня з 11:00 до 21:00. Тут можна зігрітися, випити гарячого чаю, підзарядити гаджети та отримати доступ до інтернету.

За можливості радять брати із собою власні пуфи або подовжувачі. А якщо є бажання, можна допомогти волонтерам плести маскувальні сітки для українських захисників. 

"Зручна навігація, допомога волонтерів, розетки, стабільний інтернет, пет френдлі локація і гарячий чайок — лише частина з необхідних складових. Багато залежить від команди, і ми дуже стараємось", — кажуть "Солом'янські котики".

За словами волонтерки організації та депутатки Київради Ксенії Семенової, Теплицю запустили для того, щоб підтримати мешканців Солом'янського району та дослідити, як працює такий формат. А потім — поділитися цим досвідом з іншими "Пунктами незламності".

"Пункт незламності" — це саме про правильну організацію процесів. Ми ще самі вчимося, але як вийде, то дамо цей досвід всім, хто захоче", — пояснює Семенова.

Обладнання для Теплиці допомогли закупити волонтери з США, проте її ще продовжують облаштовувати для зручності відвідувачів. Для цього, а також для утримання пункту, збирають донати. 

Нагадаємо, на кіностудії FILM.UA, що розташована на Троєщині, відкрився новий коворкінг з генераторами, кінотеатром та бомбосховищем.

"Пункти незламності": як вони виглядають