У "Плесо" повідомили, на яких київських озерах є найбільший ризик втопитися

Кожне літо у Києві тонуть діти та дорослі. У "Плесо" повідомили, що найбільший ризик втопитися є під час купання у Райдужному, Йорданському та Міністерському озері.

Згідно зі статистичними даними за 2019 – 2022 роки, найбільше потоплеників — 8 людей, рятувальники виявили в озері Райдужне Дніпровського району, 6 зафіксували в озерах Оболонського району — Йорданському та Міністерському. Також незалежно від сезону були непоодинокі випадки виявлення загиблих біля мосту "Метро" та біля Південного мосту.

Люди тонули, коли каталися на байдарках, човнах, але основна причина загибелі — порушення правил поводження на водоймах. Дуже часто випадки утоплення траплялися з чоловіками 35 – 55 років, які знаходились в стані алкогольного сп’яніння.

"Максимальна кількість нещасних випадків припадає на періоди з червня по серпень і фіксується здебільшого на таких локаціях: у районі Венеційського мосту та Труханового острова, а також на озері Райдужне", — йдеться у дописі представників КП "Плесо".

Малолітні діти тонуть в основному через фізичне виснаження, порушення правил поведінки на пляжі або тому, що захлинулися.

Киянам та гостям столиці нагадують, що у 2023 році у столиці не відкривали пляжний сезон через безпеку. Тому пляжі доступні лише для відпочинку біля води. Проте люди продовжують пірнати у воду. Тому безпечно купатися можна виключно на офіційних муніципальних пляжах, де розташовані сезонні рятувальні пости. 

Раніше ми писали, що на пляжах Києва провели моніторинг якості води і виявилося, що взяти проби не відповідають вимогам гігієнічних нормативів.

Пляжі Києва: де можна відпочити біля води