У Києві у парку "Відрадний" кияни нагодували 200 рибок імператорських кої: фото

У Києві в неділю, у Солом'янському районі, на озері парку "Відрадний" містяни годували рибок імператорських кої та збирали кошти на набори для розмінування. Про це повідомили на сайті Київської міської ради.

У парку "Відрадний" кияни нагодували 200 рибок імператорських кої: фотоІніціатором заходу були представники з благодійного фонду "Солом'янські котики". Один з волонтерів, Павло Новіков, розповідав киянам, як правильно годувати коропів кої, качок та деякі цікаві історії про них.

"Годувати рибок кої хлібом категорично заборонено, тільки кашею, крупою, кормом для котів та спеціальною їжею для рибок", — йдеться у дописі.

Риби коїЦі рибки з'явилися в озері на "Відрадному" кілька років тому. Їх люблять місцеві, а деякі навіть отримали свої імена: Лойсо, Аґнія, Вау, Кавунчик.

"Рибок подарували парку вихованці Музичного ліцею імені М. В. Лисенка. Тепер відвідувачі парку спостерігають за кої, та регулярно годують їх", — зазначила депутатка Ксенія Семенова.

У парку "Відрадний" кияни нагодували 200 рибок імператорських коїМісцевим рибалкам пояснили, що імператорських кої з озера виловлювати заборонено.

Під час годування збирали гроші для київських саперів зі служби транспорту, оскільки їм для роботи необхідні набори для розмінування.

Раніше ми писали, що на День вишиванки на території маркетмолу "Даринок" відбувся благодійний ярмарок. На потреби військовим зібрали 653 926 гривень.

У Києві прибрали ландшафтний заказник "Жуків острів", який потерпав від сміття: фото