У МВС повідомили, коли паспорти з різною транслітерацією визнаватимуться недійсними

Паспорти з різною транслітерацією визнаються дійсними до закінчення строку їх дії. Вони будуть визнаватися недійсними або змінюватися лише за особистим зверненням особи за отриманням або обміном паспорта, повідомили на сайті МВС. 

Паспорти з різною транслітерацією визнаються дійсними до закінчення строку їх дії.Зазначається, що під час оформлення паспортного документа людина особисто перевіряє правильність написання свого прізвища та ім'я, також це стосується й транслітерації. 

"Використовуючи таку можливість громадяни України змінювали транслітерацію написання своїх прізвища та ім’я.  У зв’язку з чим виникала ситуація, коли людина могла декілька разів змінювати транслітерацію", — підкреслили представники МВС. Якщо персональні дані змінилися, раніше видані документи необхідно поміняти. 

У 2022 році Європейська комісія рекомендувала врегулювати це питання, оскільки деякі громадяни України, перебуваючи в країнах ЄС, під час зміни персональних даних у своїх документах, вдавалися до шахрайських дій.

Наголошується, що документи з відмінною транслітерацією, про які людина не повідомила під час оформлення нових, визнаватимуться недійсними для обміну.

Перевірити стан дійсності документів можна за посиланням.

Раніше ми писали, що частину закордонних паспортів визнали недійсними.

Пластикове посвідчення водія стане не обов’язковим