У Музеї історії Києва відкрилась виставка картин Івана Марчука: фото

Сьогодні, 7 серпня 2024 року, у Музеї історії Києва відкрилась персональна виставка картин українського художника Івана Марчука "Космічна містерія життя". Ретроспектива творчості митця триватиме у музеї до 29 вересня. 

Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

У Музеї історії Києва відкрилась виставка картин Івана Марчука: фотоРоботи для виставки надали 7 музеїв України та понад 20 приватних колекціонерів. Деякі картини ніколи не були представлені на широкий загал.

У Музеї історії Києва відкрилась виставка картин Івана Марчука: фотоОрганізатори зазначають, що зібрали "15 циклів автора – 15 різних Марчуків в одному музейному просторі". 

У Музеї історії Києва відкрилась виставка картин Івана Марчука: фотоНа виставці представлені ранні картини 60-х років XX століття (ключовий цикл "Голос моєї душі") та акварельні композиції, створені художником під час вимушеної еміграції через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Відвідувачі зможуть побачити 180 картин митця, серед яких пейзажі українського села, метафори художника, реальні та фантастичні квіти, абстрактний сюрреалізм, самобутні "запльонтані" натюрморти, замальовки тощо.

У Музеї історії Києва відкрилась виставка картин Івана Марчука: фото"Іван Марчук яскраво передає у своїх творах код української нації, її силу духу та жагу до життя. Тож для нас було дуже важливо й символічно представити цю виставку саме напередодні Дня Незалежності — найважливішого з державних свят",  наголошує генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

У Музеї історії Києва відкрилась виставка картин Івана Марчука: фотоУ Музеї історії Києва відкрилась виставка картин Івана Марчука: фотоОзнайомитися з виставкою можна у Музейно-виставковому центрі Музею історії Києва за адресою: вулиця Богдана Хмельницького, 7. Режим роботи: середа, четвер, п'ятниця, субота та неділя з 12:00 до 19:00.

У Музеї історії Києва відкрилась виставка картин Івана Марчука: фотоІван Марчук — це всесвітньовідомий митець та живописець, який заснував техніку "пльонтанізм". Його роботи знають і цінують у всьому світі. У 2006 році художника прийняли до лав "Золотої гільдії" у Римі, а у 2007 році митець потрапив до рейтингу "100 геніїв сучасності". 

Раніше ми писали, що у Києві запустили чат-бот Ostap для пошуку квитків на театральні вистави.

Картину Марчука продали за рекордні $120 тисяч на благодійному аукціоні