Документальний проєкт "Ілюзія рівності": де подивитись

У Міжнародний день толерантності, 16 листопада, Суспільне презентує документальний проєкт "Ілюзія рівності". У стрічці герої розповідають свої болісні історії боротьби за базові права людини.

Стрічку створив Координаційний центр мовлення національних меншин Суспільного. 

У Міжнародний день толерантності, 16 листопада, Суспільне презентує документальний проєкт "Ілюзія рівності". У документальному фільмі "Ілюзія рівності" ЛГБТК(ІА+)пари та їхні партнери розповідають про роботу та службу в ЗСУ, кохання, втрати, страхи й нерозуміння. Також глядачі дізнаються про почуття, знайомі кожному, але які не всі можуть виявляти їх відкрито.

Подивитися документальний проєкт можна на платформах Суспільного:

  • 16 листопада, о 21:00 — на телеканалі "Суспільне Культура" та на ютуб-каналі Першого;
  • 17 листопада о 22:30 — на місцевих каналах Суспільного Мовлення. 
Перш за все у фокусі проєкту людина — з почуттями, проблемами та страхами. З великою кількістю щоденної праці, волонтерства та захисту країни. Їх історії викликають думки про розуміння об’єднання людей в Україні, а не поглиблення поділу між ЛГБТКІ+ і не ЛГБТКІ+людьми.

Своїми історіями поділились Дмитро Гаврилюк, який втратив партнера на війні після чотирьох років стосунків, Ольга Оніпкомасажистка-реабілітологиня та волонтерка й військовослужбовець Дмитро Павлов.

Передпокази документального проєкту "Ілюзія рівності" відбудуться: 

  • 24 листопада в Ужгороді;
  • 26 листопада в Івано-Франківську;
  • 28 листопада у Львові;
  • 29 листопада в Києві.

Раніше ми писали, що Міноборони та Міністерство юстиції України змінили позицію та підтримали законопроєкт №9103 про реєстровані партнерства.

Gender Stream створила мапу з організаціями для допомоги ЛГБТ-українцям в Україні та за кордоном