Міноборони підтримало законопроєкт про реєстровані партнерства: що далі

Міноборони та Міністерство юстиції України змінили позицію та підтримали законопроєкт №9103 про реєстровані партнерства. Наразі останні готують правки, щоб розглянути його у другому читанні.

Про це повідомила народна депутатка Інна Совсун у Facebook.

Міноборони та Міністерство юстиції підтримало законопроєкт про реєстровані партнерства

Раніше обидва міністерства робили негативні висновки стосовно законопроєкту, що блокувало його подальше просування у ВР.

Тепер ініціатива цілковито за парламентом, який має підтримати законопроєкт у першому читанні та дати можливість Мін'юсту — внести свої правки в другому.

Міністерство юстиції оцінює законопроєкт про реєстровані партнерства як перший прогресивний крок до конструктивного діалогу з суспільством. На думку чиновників, якщо його ухвалять — зникнуть підстави подавати позови до Європейського суду з прав людини проти України через дискримінацію.

Нагадаємо, що законопроєкт №9103 про реєстровані партнерства подали на розглядання у березні 2023 року. Він передбачає офіційну реєстрацію партнерств, як для різностатевих, так і для одностатевих пар. Партнери прирівнюватимуться до близьких родичів, матимуть майнові та спадкові права, соціальний захист, проте не зможуть усиновлювати дітей та брати над ними опіку. 

Раніше ми писали, що петиція за реєстровані партнерства для одностатевих і різностатевих пар набрала необхідні 25 тисяч голосів менше ніж за місяць.

Зеленський відповів на петицію про цивільні партнерства