Зеленський розгляне петицію про цивільні партнерства
КиївПрайд 2021, фото: Городок.City

Менше ніж за місяць петиція за реєстровані партнерства для одностатевих і різностатевих пар набрала необхідні 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Автори звернення закликають гаранта легалізувати цивільні партнерства на території України та надати їм ті ж права, що й при шлюбі. Мова йде про право на спадщину, лікування партнера, соціальний захист, пільги тощо.

У петиції на підтримку законопроєкту №9103 автори наголошують, що ці права не доступні парам, які не хочуть або не можуть оформити шлюб. Зокрема, це велика проблема для одностатевих пар, серед яких велика кількість ЛГБТ-військових.

"Спільнота ЛГБТ+ військових регулярно висвітлює історії членів своєї спільноти та проблеми, з якими вони стикаються. Розголосу набули історія пари військових — Івана та Миколи, які заручені, проте не можуть вступити у шлюб через вимоги Конституції. Микола втратив руку, захищаючи українську державу. Але держава все ще не визнає сім'ю Миколи і не знайшла можливості захистити її”, — йдеться у тексті звернення.

Нагадаємо, раніше Міноборони виступило проти цивільних партнерств. У відповідь на критику законопроєкту ЛГБТК+ військові звернулися до Резнікова з пропозицією влаштувати зустріч і обговорити це питання віч-на-віч.