У Києві будинок на Володимирській внесуть до Реєстру пам’яток: коли
Фото: Дмитро Перов

У Києві історичний будинок на Володимирській 21/20 внесуть до Реєстру пам’яток, як тільки КМВА надасть необхідні документи. Про це повідомили представники Міністерства культури та інформаційної політики України.

У Мінкульті пояснили, що будинок не перебував на держобліку. До Державного реєстру нерухомих пам’яток України його також не вносили. 

"На сьогодні до МКІП подання про розгляд питання занесення будинку до Реєстру не надходило, але Міністерство готове оперативно розглянути це питання у разі отримання необхідного пакету документів від Київської міської військової адміністрації", — підкреслили представники МКІП.

Коли КМВА внесе будинок до Переліку об’єктів культурної спадщини міста Києва та надішле до МКІП усі готові документи, їх розгляне експертна комісія з питань обліку об’єктів культурної спадщини МКІП.

Наголошується, що попри те, що історичний будинок не має статусу пам'ятки, він розташований в Центральному історичному ареалі міста й в буферній зоні Софійського собору та Києво-Печерської лаври, яку охороняє ЮНЕСКО. Тому перед початком будь-яких робіт забудовник має попереджати археологів, які мають провести дослідження на цих територіях. 

Раніше ми писали, що на вулиці Жилянській, 47 почали розбирати житловий будинок 19 століття, щоб на його місці збудувати великий багатофункціональний бізнес-комплекс NUVO.

"Будинок Грушевського" на Софіївській у Києві хочуть знести під забудову