У метро Києва буде безкоштовний Wi-Fi

Мер Києва Віталій Кличко підтримав петицію, у якій столичну владу просили запустити безкоштовний Wi-Fi на станціях та у вагонах метро.

Звернення було створене у листопаді 2022 року і доволі швидко набрало необхідні для розгляду столичною владою 6000 підписів.

За словами автора петиції, запуск мережі Wi-Fi у київському метро допоможе мешканцям столиці залишатися на зв'язку з рідними, особливо під час повітряних тривог, коли тисячі людей ховаються у підземці. До того ж через відключення світла мережі мобільного інтернету часто не витримують пікового навантаження, і багато людей залишаються без зв'язку.

У своїй відповіді Кличко зазначив, що кілька років тому на 12 станціях київського метро вже почали встановлювати обладнання мережі Wi-Fi. Йдеться про станції "Дніпро", "Арсенальна", "Хрещатик", "Театральна", "Університет", "Майдан Незалежності", "Площа Льва Толстого", "Палац спорту", "Олімпійська", "Лук’янівська", "Золоті ворота" та "Кловська". Також відповідну інфраструктуру було створено у 33 потягах (165 вагонах) підземки. Мережа навіть працювала деякий час.

Однак, зазначив мер, через повномасштабне російське вторгнення інвестори призупинили роботу над цим проєктом. Проте зараз встановлене обладнання проходить тестування, щоб у майбутньому все ж відновити роботу мережі Wi-Fi у метро.

Кличко підтримав петицію та доручив відповідальним департаментам КМДА розпочати роботу над її реалізацією. Станом на зараз це питання перебуває на розгляді департаменту економіки та інвестицій.

Раніше ми повідомляли, що столична влада відхилила петицію про заборону створення військового кладовища на Лисій горі. Активісти намагалися переконати владу, що Лиса гора є  пам'яткою архітектури та належить до природно-заповідного фонду. Проте у відповіді на петицію Віталій Кличко наголосив, що кордони цієї пам’ятки, а також режим її використання, має визначати Мінкульт.

Київське метро отримало 1000 сидінь: на них можна перечекати тривогу