У Лондоні екоактивістки залили томатним супом картину Ван Гога "Соняшники"

Екоактивістки з організації Just Stop Oil у Лондонській галереї залили двома банками томатного супу Heinz відомий шедевр Вінсента Ван Гога "Соняшники". 

Про це повідомили Skynews.

Після скоєння акту вандалізму дві дівчини намагалися приклеїти руки до стіни, після чого їх було заарештовано за кримінальну шкоду та посягання з обтяжувальними обставинами. 

Екоактивістки з організації Just Stop Oil у Лондонській галереї"Паливо недоступне мільйонам голодних сімей. Вони не можуть дозволити собі навіть розігріти банку супу", — такий спіч вигукнула одна з дівчин з Just Stop Oil.

В організації Just Stop Oil прагнуть не дозволити уряду Великої Британії надавати нові ліцензії на розробку та  видобуток викопного палива. Вони кажуть, що вже мають достатню кількість нафти та газу та задля екології не можуть дозволити спалювати ще. Активісти прагнуть бути незалежними від викопного палива та використовувати відновлювальні джерела енергії.

21-річна Фібі Пламмер, яку арештували, під час перформансу вигукнула "Що варте більше? Мистецтво чи життя?"

Як повідомляють поліцейські, картина не зазнала пошкоджень, оскільки знаходилася під товстим склом. 

Картина "Соняшники" написана у 1888 році та оцінюється у 72,5 мільйона фунтів стерлінгів. 

Як повідомляє видання, минулої неділі поліція арештувала у великій Британії понад 100 людей, які протестували за збереження екології.

Раніше ми писали, картина, яку створив штучний інтелект, виграла на конкурсі митців у штаті Колорадо. 

Картину Our Lady of Mariupol продали на аукціоні Saint Javelin