Картина, яку створив штучний інтелект, виграла на конкурсі митців

Під час конкурсу з образотворчого мистецтва, який проходив у штаті Колорадо, перше місце зайняла картина Джейсона Аллена "Théâtre D'opéra Spatial", яку він створив завдяки штучному інтелекту.

Про це стало повідомили на Vice.

Художник зробив свій твір за допомогою програми Midjourney. 

Картина, яку створив штучний інтелект, виграла на конкурсі митцівІнші учасники конкурсу обурені тим фактом, що Джейсона Аллена під час створення картини не використовував цифровий пензлик. 

У соцмережах почалося обговорення цієї теми проти переможця конкурсу. 

"Хтось брав участь у конкурсі мистецтв із твором, створеним штучним інтелектом, і виграв перший приз. Так, це дуже погано", — написав художник Генел Джумалон.

Митці почали обговорювання про те, що їх професія може опинитися під загрозою, тому що творчі роботи не захищені від машин. Навіть висококваліфіковані роботи художників можуть устаріти.

"Ми спостерігаємо, як на наших очах розгортається смерть артистизму", — ось приклад ще одного обуреного митця.

Сам Джейсон Аллен каже, що він знав, що ого робота буде суперечливою. "Як цікаво спостерігати, як усі ці люди в Twitter, які виступають проти мистецтва, створеного штучним інтелектом, першими кидають людину під автобус, дискредитуючи людський елемент! Вам, хлопці, це здається лицемірством?", — каже Аллен.

Митець наголошує що під час створення картини він досліджував спеціальну підказку та багато тижнів використовував її, поки не вибрав найкращі три картини. Далі він надрукував їх на полотні, звільнивши їх від гігапіксельного штучного інтелекту. 

Автор картини зі штучного інтелекту каже, що людський фактор при створенні його картини не можна применшувати й що можливо колись буде створено окреме "мистецтво штучного інтелекту". 

У Києві відбудеться благодійний електро акустичний концерт імпровізація