У Києво-Печерській лаврі відбувся саміт з нагоди ювілею вступу України до ЮНЕСКО

У Києво-Печерській лаврі повели урочистий саміт "1000-ліття європейської історії та культури". Його присвятили 70-річчю вступу України до ЮНЕСКО.

Про це повідомили у Мінкульті.

У Києво-Печерській лаврі відбувся саміт з нагоди ювілею вступу України до ЮНЕСКОЮНЕСКО (Організацію Об'єднаних Націй з питань освіти, науки й культури) заснували 16 листопада 1945 року. Україна стала членом цієї організації 12 травня 1954 року.

У Києво-Печерській лаврі відбувся саміт з нагоди ювілею вступу України до ЮНЕСКОУрочистості з нагоди ювілею вирішили провести у Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" — в унікальному духовному, інтелектуальному та культурному центрі України й всієї Східної Європи. 

Цьогоріч ми відзначаємо 70-річчя вступу України до ЮНЕСКО. Це ювілей не просто організації, а великого міжнародного руху збереження культурної спадщини

Під час події для представників ЮНЕСКО провели екскурсію заповідником та показали історичні та релігійні святині. Екскурсоводом був гендиректор Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" Максим Остапенко.

У Києво-Печерській лаврі відбувся саміт з нагоди ювілею вступу України до ЮНЕСКО"Лавра є одним з ключових елементів та основним бастіоном духовної війни проти так званого "русского міра" і так званого патріарха Кирила. Лавра у цій війні відіграє ключову роль як тисячолітня українська національна святиня, яку росія намагалася знищити або підпорядкувати своїм жахливим інтересам", — підкреслив Остапенко.

У Києво-Печерській лаврі відбувся саміт з нагоди ювілею вступу України до ЮНЕСКОНагадаємо, що у 1990 році на сесії Міжурядового комітету ЮНЕСКО архітектурний ансамбль Києво-Печерської лаври внесли до списку всесвітньої спадщини разом з архітектурним комплексом Софії Київської як один об'єкт "Київ: Собор Святої Софії з прилеглими монастирськими спорудами, Києво-Печерська Лавра". 

Раніше ми писали, що частину споруд на території Нижньої лаври, які передали в державне управління, використовуватимуть як приміщення для музеїв.

Артефакти Києво-Печерської лаври представили на міжнародній виставці у Стокгольмі: фото