У КПІ пояснили, чому зняли автентичний облицювальний камінь з Палацу культури
Фото: Ann Shevchuk

У пресслужбі "Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського" пояснили, що автентичний облицювальний камінь травертин, який нещодавно збили з Палацу культури, знаходився в аварійному стані. Плитка почала відшаровуватись від стіни. Це загрожувало безпеці відвідувачів Центру культури та мистецтв.

"Ми обстежили фасади усіх будівель у кампусі. Під час аналізу будівлі ЦКМ виявили, що плитка на фасаді відшарувалися від стіни з фронтального боку. Оздоблення могло будь-якої миті обвалитися й травмувати перехожих: студентів, співробітників, відвідувачів заходів", — наголосив проректор з адміністративної роботи КПІ Вадим Кондратюк.

Адміністрація вирішила тимчасово демонтувати аварійну натуральну плитку з натурального каменю. Для цього працівники зняли травертин, зробили стяжку зі штукатурки. Надалі покладуть спеціальну стінку, щоб повернути травертин на місце.

Проректор підкреслив, що змінювати архітектуру і стиль будівлі не планували. "Ніхто в жодному разі не буде змінювати архітектуру і стиль будівлі ЦКМ на площі Знань", — йдеться у дописі Вадима Кондратюка.

Нагадаємо, що кияни помітили, що працівники КПІ збили з Палацу культури частину дорогого натурального облицювального каменю — травертину. 

В центрі Києва в підземному переході замінили оригінальний камінь травертин на сіру плитку