З Палацу культури КПІ збивають автентичний облицювальний камінь: фото

У Києві працівники КПІ збили з Палацу культури частину дорогого натурального облицювального каменю — травертину. Про це повідомив Дмитро Соловйов у Facebook, засновник проєкту Ukrainian Modernism.

У Києві працівники КПІ збили з Палацу культури автентичний облицювальний камінь: фото

"Що вони задумали? Зашити Палац в "шубу"? Реконструкцію? Чи (не дай боже) дбайливу реставрацію? Але зважаючи на те, як недбало вони повідбивали благородну гірську породу, нічого доброго ректорат не задумав", — йдеться у дописі активіста.

У Києві працівники КПІ збили з Палацу культури автентичний облицювальний камінь: фотоКияни помітили, що дорогий камінь збили лише із зовнішньої сторони сходів. Тому вони вимагають припинити подальший демонтаж травертину й встановлення автентичної плитки на місце. Також працівникам КПІ нагадали, що перед виконанням подібних робіт необхідно консультуватися з громадою та фахівцями. 

У Києві працівники КПІ збили з Палацу культури автентичний облицювальний камінь: фото"Це не їхнє особисте подвір'я, це — українська спадщина, архітектурний ансамбль світового рівня, відзначений державними преміями. Прикро бачити від ректорату таке байдуже ставлення до праці попередників", — наголосив Дмитро Соловйов.

Палац культури КПІ це частина архітектурного комплексу "Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". Він був спроєктований видатним українським архітектором Володимиром Лиховодовим, за яку він отримав у 1988 оці Держпремію України в галузі архітектури.

Раніше ми писали, що центрі Києва в підземному переході замінили оригінальний камінь травертин на сіру плитку.

У Києві відреставрували історичні двері на Саксаганського: фото