У КМДА уточнили, що не надавали дозволів на проведення робіт на пивоварні Шульца

Департамент охорони культурної спадщини КМДА не надавав та не реєстрував дозволи на проведення будь-яких робіт на території пивоварні Карла Шульца, що на Деміївці. Проводиться дослідження для надання будівлям заводу статусу об'єкта культурної спадщини.

Про це Департамент охорони культурної спадщини КМДА повідомив "БЖ". 

Попри те, що будівлі пивзаводу не належать до об’єктів культурної спадщини, вони мають історико-культурну цінність та внесені до переліку об’єктів ХІХ-ХХ ст., яким може загрожувати знищення або пошкодження.

  • 3 листопада 2022 спеціалісти зафіксували ознаки руйнації однієї із будівель, розташованої зі сторони провулка Лужевського.
  • 27 лютого 2023 комісія встановила, що один із корпусів комплексу будівель пивоварні Шульца демонтовано, а на іншому з корпусів комплексу будівель проведено частковий демонтаж об’єму даху та двох поверхів.

За наявною у Департаменті інформацією, комплекс будівель Пивоварні Карла Шульца перебуває у приватній власності БО "Міжнародний благодійний фонд "Фонд національного добробуту Криму".

КМДА зверталася до власника з вимогами зупинити проведення робіт за вказаною адресою та надати наявні дозволи на проведення відповідних робіт. З цього приводу відомство проінформувало Міністерство культури та інформаційної політики України стосовно проведення робіт, що відбуваються на території заводу.

Нагадаємо, у Департаменті охорони культурної спадщини повідомили, що будівля пивоварного заводу Шульца, може отримати охоронний статус.

Кияни написали лист Ердогану стосовно знищення будівель пивзаводу Шульца