Історичному пивзаводу Шульца можуть надати охоронний статус

Історична будівля пивоварного заводу Шульца, що на Деміївці, може отримати охоронний статус.

Про це повідомив у Facebook директор Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк.

Він зазначив, що у зв'язку з повідомленнями про пошкодження колишньої пивоварні, комісія Департаменту вирішила обстежити її територію.

"Після отримання інформації щодо загрози знищення цієї будівлі, було здійснено комісійне обстеження території колишнього заводу. Зараз фахівцями опрацьовується архівна документація, що стосується історії створення та архітектурної забудови заводу", — розповіли в установі. 

Никоряк сподівається, що зібрана під час обстеження інформація та архівні документи стануть підставою для присвоєння будівлі охоронного статусу. Проте, чи буде це дійсно так, стане відомо після висновків фахівців. 

Пивзавод Шульца, розташований на проспекті Голосіївському, 8, станом на травень 2023 року не перебуває на обліку як об'єкт культурної спадщини, проте значиться в додатку до рішення Київської міської ради (КМР) від 31.08.2021 року (№2180/2221) "Про організаційні заходи зі збереження об'єктів ХІХ-ХХ століть (історичних будівель) на території міста Києва, яким може загрожувати знищення або пошкодження".

Нагадаємо, що на початку квітна на будівлю пивзаводу Шульца наклали арешт.

Кияни написали лист Ердогану стосовно знищення будівель пивзаводу Шульца