Підготовка до опалювального сезону
Фото: kyivcity.gov.ua

Столичні чиновники продовжують перевіряти стан готовності міського господарства до нового опалювального сезону. Які райони столиці найкраще підготувалися до зими, розповіли у КМДА.

Представники столичної влади проінспектували стан електричних і теплових систем, рівень ресурсного оснащення аварійно-ремонтних бригад та умови праці лінійного персоналу в районах міста.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, кращими за рівнем ресурсного оснащення і спецтехнікою виявились Деснянський та Святошинський райони. Також у дуже хорошому стані — електромережі та обладнання в Солом’янському та Деснянському районах. 

Пантелеєв розповів, що регулярні виїзди в райони та огляд будинків, які обирали вже на місці, дозволили побачити реальний стан електромереж та обладнання у столичних будинках. За його словами, на початку перевірок він був значно гіршим.

"Нагадаю, що в Подільському районі керівник керуючої компанії навіть отримав догану через незадовільний рівень роботи. Однак наразі ситуація значно краща. Проте райони зобов’язані провести повторні перевірки там, де були зауваження", — каже чиновник.

Він нагадав, що електросистема є резервною для забезпечення тепла. Тому вона повинна працювати в умовах підвищеного навантаження, коли мешканці будинків вмикатимуть електрообігрівачі.

Місто, своєю чергою, теж готується до зими: вже закупили резервне паливо для ТЕЦ, прийняли рішення про закупівлю мобільних котелень, провели гідравлічні випробування та усунули понад дві тисячі пошкоджень на тепломережах, придбали генератори тощо.

Опалювальний сезон: Кличко порадив киянам приготувати теплі речі та ковдри