У КМДА погодили концепцію забудови історичної лісопильні Сніжка: що відомо

Консультативна рада Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації погодила концепцію нового будівництва на місці історичної лісопильні Сніжка, 1902 року.

Про це пише активіст-правоохоронець Дмитро Перов. У КМДА погодили концепцію забудови історичної лісопильні Сніжка: що відомоБудівельні роботи на місці історичної будівлі на вул. Турівській, 29а почалися ще у 2021 році.У КМДА погодили концепцію забудови історичної лісопильні Сніжка: що відомоВже восени 2023 року Департамент територіального контролю міста Києва видав припис на зупинку робіт і демонтаж паркану, оскільки забудовник не мав дозвільних документів. У КМДА погодили концепцію забудови історичної лісопильні Сніжка: що відомо“Аж ось тепер це все може стати законним через прийняття рішення консультативним органом” — йдеться у дописі.  

Дмитро Перов зазначає, що консультативна рада збирається майже таємно, не має чіткого графіку засідань, а про її скликання ніхто і ніде не публікує інформації. 

Активіст також закликає киян підписати петицію з вимогою зробити відкритим та публічним процес погодження проектів будівництва в історичному центрі столиці.

“Наш Київ” вже писав, що друга петиція щодо збереження садиби Зеленських набрала необхідну кількість підписів.

Демонтаж чи символ ЛГБТ: можливе майбутнє перейменованої Арки дружби народів