Київський зоопарк
Фото: Київський зоопарк

У Київському зоопарку відкрили новий авіарій для птахів, що мешкають на водно-болотних угіддях. Про це повідомили у пресслужбі Київзоо.

Там розповіли, що співробітники зоопарку власноруч спорудили просторий пташиний вольєр та облаштували його так, щоб умови для мешканців були максимально наближеними до природних. У вольєрі — сітчасті стіни та стеля, що також допомагає птахам дотримуватись власних біоритмів, зберігаючи активність вдень та відпочиваючи вночі.

"Серед трави та на гілках дерев, на піску та у штучному ставку, на яскравому сонечку та у приємному затінку розмістилось п'ять видів птахів. Серед них: ібіс червоний, султанка, каролінка, кільчатий чирок та мандаринка", — розповіли в Київзоо.

Авіарій знаходиться у нижній частині Київського зоопарку. Також для відвідувачів доступні вуличні експозиції, пташині озера та дендропарк.

Раніше ми розповідали про те, як Київський зоопарк працював у перші місяці війни. Одна з його працівниць залишилася піклуватися за тваринами попри небезпеку та майже жила в зоопарку. 

У Київському зоопарку новий мешканець: маленьке ведмежатко Бері