Київський зоопарк
Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко розповів історію співробітниці Київзоо, двадцятисемирічної Анастасії Горенко, що залишилася піклуватися за тваринами в перші місяці вторгнення росії.

Дівчина перші півтора місяця працювала без вихідних і майже жила в зоопарку. У той час саме від її дій залежало життя мешканців Київзоо. Анастасія пояснює, що вона й не думала покинути Київ і зосталася, щоб дбати про тварин зоопарку. Зокрема, про відомого мешканцям столиці слона Хораса та жирафів Джуто й Джамбо. Також про бізонів, гуанако, антилоп та інших тварин.

У цей період Анастасії доводилося виконувати роботу одразу за декількох співробітників, оскільки робітників не вистачало: годувати тварин та прибирати за ними, слідкувати за їхнім раціоном, станом здоров’я та умовами проживання.

На період війни Київський зоопарк став домом для багатьох тварин з інших зоопарків України, де їм було небезпечно через активні бойові дії та обстріли. Так, до столиці з-під Києва переїхали черепахи та мавпи з приватної ферми й харків’янка тигриця Даліла.

До Київзоо передавали й екзотичних тварин кияни, що вимушені були рятуватися від війни. Це зокрема ящірки, змії та екзотичні папуги. Загалом столичний зоопарк допоміг врятувати 142 тварини.

Історія дівчини увійшла в проєкт #ЛюдиТвогоКиєва, де мер столиці розповідає про киян, що роблять все, аби наше місто було комфортним навіть у часи війни.

У Київському зоопарку новий мешканець: маленьке ведмежатко Бері