У київському метро з'явилися нові модульні лави для сидіння: фото

У Києві на вісімнадцяти підземних станціях метро з'явилися нові модульні лави для сидіння. Їх встановлюватимуть під час повітряної тривоги, повідомили на сайті КМДА.

Нові модульні лави в метро КиєваНа нових лавах можна сидіти — на одному місці можуть розміститися до чотирьох осіб. А у випадку довготривалої тривоги на них можна лежати. 

У випадку тривалої повітряної тривоги або ж роботи підземних станцій винятково в режимі укриття модульні лави трансформуються в ліжка.

Наголошується, що дана конструкція має компактний розмір. Лави не займають багато місця, їх легко збирати та розбирати. Також вони мають помірну вагу.

Нові модульні сидіння в метро КиєваНові модульні лави встановили на таких станціях: "Академмістечко", "Шулявська", "Політехнічний інститут", "Вокзальна", "Університет", "Театральна", "Хрещатик", "Голосіївська", "Деміївська", Палац "Україна", "Олімпійська", "Площа Льва Толстого", "Тараса Шевченка", "Сирець", "Лук’янівська", "Кловська", "Дружби народів", "Позняки", та "Харківська".

Ця ініціатива здійснилася за підтримки Посольства України в Латвійській Республіці, LITUA kartu, Latvijas Finieris та Конфедерації українців Латвії "ВІЧЕ".

Раніше ми писали, що столичний метрополітен отримав від організації VISIT Ukraine 1000 туристичних сидінь для пасажирів.

Як працює метро Києва у 2023 році: графік і час роботи