Київське метро отримало 1000 сидінь
Фото: facebook.com/kyivmetro

Київський метрополітен отримав від організації VISIT Ukraine 1000 туристичних сидінь для пасажирів. Про це повідомили у пресслужбі підземки.

Сидіння, першою чергою, призначені для того, щоб пасажирам було зручніше перечікувати повітряну тривогу на станціях метро. Зараз вони вже доступні на станціях "Золоті ворота", "Дружби народів", "Печерська", "Площа Льва Толстого", "Театральна" та "Політехнічний інститут".

Щоб ними скористатися, потрібно звернутися до працівника станції, який під час тривоги перебуває на платформі. Пасажирів просять не забувати повертати сидіння назад, щоб їх могли взяти інші люди.

У підземці нагадали, що під час повітряних тривог рух поїздів наземними ділянками метро призупиняється, а підземні станції цілодобово працюють як укриття. Щоб потрапити у метро в комендантську годину під час повітряної тривоги, потрібно мати при собі документ, який посвідчує особу. Прохід на станції для укриття забезпечують правоохоронці — їхні контактні дані розміщені біля входу. Також для виклику чергового можна скористатися дзвоником біля вхідних дверей.

Нагадаємо, "Київський метрополітен" замовив коригування проєкту будівництва метро на Виноградар. На це мають виділити понад 70 млн гривень.

Кияни можуть проголосувати за перейменування вулиць та станцій метро