"Київський метрополітен" замовив коригування проєкту будівництва метро на Виноградар
Фото: epravda

КП "Київський метрополітен" замовив коригування проєкту будівництва метро на Виноградар. На це кияни мають виділити понад 70 млн гривень.

29 грудня 2022 року комунальне підприємство уклало з ТОВ "КБ "Теплоенергоавтоматика" договір, за яким планується коригування проєкту будівництва дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі (І черга). 

Як пише КиївВлада, за чотири роки цього будівництва терміни закінчення робіт змінювалися двічі. Будівництво нової лінії метро почали ще у 2019 році. Відкриття планували на 2021 рік, потім перенесли на кінець 2022 року. А наразі ми маємо нове коригування проєкту, яке триватиме до кінця 2023 року. 

За ці кошти, на замовлення метрополітену, пропишуть можливість залучення інвестицій, можливість запуску кожної з трьох черг будівництва окремо, необхідність вкладення коштів в знесення деяких об'єктів та встановлять 2 урни.  

Раніше ми писали, що господарський суд Києва стягнув з підрядника, який будує метро до житлового масиву Виноградар 139 млн грн до бюджету столиці.

На Виноградарі майже повністю відновили пошкоджені ракетами будинки