У Києві зменшилась кількість звернень від чоловіків щодо випадків домашнього насильства: подробиці

У Києві зменшилась кількість звернень від чоловіків на гарячу лінію Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству щодо випадків домашнього насильства.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда. 

“Від чоловіків завжди було набагато менше звернень щодо домашнього насильства, ніж від жінок. Але якщо у березні це було 132 звернення, то у травні вже 92, тобто на 30% менше. При тому, що загальна кількість виросла у порівнянні із минулим кварталом. В середньому щодо домашнього насильства надходить близько 600 дзвінків, а загалом — понад півтори тисячі щомісяця”, — йдеться у дописі.

Спеціалісти КМЦ гендерної рівності, запобігання та протидії насильству гарантують анонімність та конфіденційність. 

Також по допомогу до організації “Київ Мілітарі Хаб” пропонують звернутися військовим, де спілкування проходить за принципом “рівний — рівному” і роботу зосереджують саме на допомозі Захисниками та Захисницям. 

Усім, хто постраждав від насильства чи опинився у загрозливій ситуації, рекомендують звертатися до фахівців Центру — вони нададуть консультацію та допомогу, а за потреби, мобільна бригада допоможе переїхати до безпечного місця.

Міська служба телефона довіри працює абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово, звертайтесь по допомогу за одним із номерів:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (із мобільного).

“Наш Київ” також писав, що у Києві відкриють третій Денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства.

Для жінок, що переживають насильство, створили застосунок, в якому можна викликати поліцію