У Києві затримали посадовця КМВА, який за гроші допомагав чоловікам виїхати з України

У Києві затримали посадовця КМВА, який за гроші допомагав чоловікам виїхати з України. Про це повідомили представники Державного бюро розслідувань.

У Києві затримали посадовця КМВА, який за гроші допомагав чоловікам виїхати з УкраїниПосадовець організував схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. За таку послугу він вимагав 10 тисяч доларів США. Після оплати чоловікам оформлювали фіктивні документи про непридатність до військової служби. 

Зазначається, що організатор незаконних переправлень обіймав посаду начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ. Його затримали "на гарячому" під час передачі документів для виїзду за кордон трьом чоловікам й отримання за це 30 тисяч доларів США.

Після обшуків, у квартирі зловмисника вилучили велику суму грошей — понад 48 тисяч доларів США та 5 тисяч євро, з яких 2 тисячі ідентифікували, як кошти, отримані за "вирішення питання".

Посадовцю загрожує  до 9 років ув'язнення. Наразі осудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що працівники ДБР затримали у Києві колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова, якого звинувачують у незаконному привласненні 188 мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.

Директор "Гідропарку" вимагав хабар за дозвіл на встановлення каруселей: подробиці