Працівники ДБР затримали у Києві колишнього одеського воєнкома-мільйонера Борисова

Працівники ДБР затримали у Києві колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова, якого звинувачують у незаконному привласненні 188 мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.

Воєнком-мільйонер намагався втекти від слідства та плутав сліди: змінював номери телефонів, автомобілів, місце розташування.

У Києві затримали колишнього одеського воєнкома-мільйонера Борисова Після дводенних пошуків експосадовця затримано у столиці й наразі взято під варту без можливості внесення застави.

Зазначається, що викрити махінації Борисова допомогли й журналістські розслідування. Завдяки ЗМІ слідчі дізналися про маєток в Іспанії за 4 мільйони євро, який належав матері воєнкома та офісне приміщення в тієї ж країні за 737 тисяч євро (записано на дружину), а також елітний автомобіль Mercedes-Benz EQV за 3 мільйони гривень. Крім того, одеський експосадовець переписав та свою тещу Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruise.

Відомо, що він незаконно виїжджав за межі України й перебував у Молдові, Туреччині, на Сейшельських островах та в Іспанії.

Євгену Борисову загрожує тюремний строк до 10 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що Шевченківська окружна прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження й вже перевіряє факт ймовірної розтрати коштів з бюджету столиці посадовцями Шевченківської РДА при проведенні тендеру з ремонту дитячого оздоровчого табору "Зачарована долина" на Закарпатті.

Громаді Києва повернули землі біля музею в Пирогові вартістю 442 млн грн