У Києві запровадять європейські стандарти по догляду за деревами

У Києві створять українську версію європейських стандартів догляду за деревами (Technical Standards in Tree Work). А вже наступним кроком стане імплементація стандартів на рівні столиці.

Про це повідомили на сайті КМДА.

У Києві запровадять європейські стандарти по догляду за деревами За стандартами ЄС у столиці саджатимуть, обрізатимуть та доглядатимуть за деревами. Цю ініціативу підтримуватиме Управління екології та природних ресурсів КМДА спільно з КО "Київзеленбуд". Зазначається що у майбутньому ці стандарти запровадять і в інших громадах України.

У своїй роботі ми завжди орієнтуємося на найкращі світові практики. Як тільки нові європейські стандарти догляду за деревами були опубліковані, ми почали перемовини з колегами з ЄС із метою створення їх офіційної української версії.

Ці стандарти були розроблені провідними фахівцями з 11 країн Європейського Союзу протягом трьох років — з вересня 2019-го до серпня 2022 року.

Проте Олександр Возний наголошує, що цей процес досить складний та потребує залучення до участі структур національного рівня.

Раніше ми писали, що офіс міських проєктів "Урбанина" створив інтерактивну мапу, на якій зібрали усі дерева, що ростуть на вулицях та у скверах центра Києва. Загалом на мапі позначені близько 30 тисяч дерев у центральній частині столиці.

У Києві 50 парків та скверів замість солі посипатимуть гранітною крихтою