Мапа дерев Києва

Офіс міських проєктів "Урбанина" створив інтерактивну мапу, на якій зібрали усі дерева, що ростуть на вулицях та у скверах центра Києва. Загалом на мапі позначені близько 30 тисяч дерев у центральній частині столиці.

Дані про дерева протягом чотирьох років збирали студенти курсів урбан-планування в "Урбанині", курсів урбан дизайну у Projector та "Агенти змін". Загалом вони обійшли 1700 гектарів у центральній частині Києва, щоб занести на мапу кожне дерево.

"Це — перший крок, щоб зберегти дерева, яких з кожним роком в столиці стає все менше", — зазначають в "Урбанині".

Мапа дерев у центрі Києва

Автори додають, що не позначали там дерева, які ростуть у дворах, а збирали лише вулиці та сквери. Також вони кажуть, що за той час, коли створювалась мапа, деякі рослини могли зникнути. Наприклад, так сталося з деревами на схилі між "Палацом спорту" та НСК "Олімпійський", які вирубили.

Дерева на мапі позначені зеленими кружечками, проте ніякої додаткової інформації щодо їхнього типу, віку та стану там зараз немає. Автори говорять, що спочатку хотіли зробити замість кружечків позначки у формі листків дерев та показувати вік рослини ступенем їх зів‘ялості, проте цю ідею відкинули як занадто складну.

Нагадаємо, на місці падіння уламків російської ракети в парку Шевченка висадили нові дерева. На кошти меценатів для висадки у парку придбали саджанці каштанів.

У Києві 50 парків та скверів замість солі посипатимуть гранітною крихтою