У Києві на вулиці Івана Мазепи заливають бетоном фундаменти палацу гетьмана Розумовського

У Києві на вулиці Івана Мазепи, 3-В заливають фундаменти палацу гетьмана Кирила Розумовського.

Про це повідомили у спільноті "Цегла".

У Києві на вулиці Івана Мазепи, 3-В заливають фундаменти палацу гетьмана Кирила Розумовського.Кияни, які мешкають поруч, викликали поліцію та написали звернення щодо припинення будівельних робіт. Коли правоохоронці прибули на місце подій, забудовник припинив заливати бетон. Проте згодом, після від'їзду поліції, роботи поновили.

У Києві на вулиці Івана Мазепи, 3-В заливають фундаменти палацу гетьмана Кирила Розумовського."Роботи, що виконуються, руйнують не лише унікальні фундаменти, а й будинок поруч, що також є пам'яткою архітектури та містобудування", — наголосили активісти.

У Києві на вулиці Івана Мазепи, 3-В заливають фундаменти палацу гетьмана Кирила Розумовського.Фундаменти палацу гетьмана Кирила Розумовського віднайшли під час зносу частини будівель Інженерних служб Київської фортеці. Столичні археологи написали офіційний лист до Міністерства культури й забудовника, в якому попросили дослідити знахідки. Проте відповіді на звернення не отримали.

Раніше ми писали, що Київрада планує закріпити за Літературним (Чкалівським) сквером земельну ділянку, яка раніше перебувала в оренді приватного товариства "Молодіжний комплекс "Оболонь".

Як проходять роботи на пошкодженій ділянці тунелю біля станції метро "Деміївська": фото