За Літературним сквером у Києві закріплять ділянку, яка перебувала в оренді приватного товариства

Київська міська рада планує закріпити за Літературним (Чкалівським) сквером земельну ділянку, яка раніше перебувала в оренді приватного товариства "Молодіжний комплекс "Оболонь".

Про це повідомив голова постійної комісії Київради з питань екополітики Денис Москаль у Facebook.

Відповідне рішення мають прийняти на найближчому пленарному засіданні. 

За Літературним сквером закріплять ділянку, яка раніше перебувала в оренді приватного товариства.Зазначається, що попередній орендар добровільно вирішив повернути громаді Києва землю площею 0,017 га, яка розташована на території скверу. 

Після передачі земельної ділянки, офіційна площа Літературного скверу складатиме 0,82. Це унеможливить забудову цієї території.

"У разі проведення поруч будь-яких містобудівних перетворень, суб'єкти містобудування мають не тільки залишити територію Літературного скверу непорушною, проте й інвестувати кошти у його благоустрій відповідно до бажань громади", — додав Москаль.

Літературний сквер знаходиться на розі вулиць Олеся Гончара та Михайла Коцюбинського. Раніше він мав назву радянського льотчика Чкалова, торік його перейменували.

Нагадаємо, що у січні 2024 року активісти помітили, що території скверу розчистили від дерев для зведення офісного центру.

У Святошинському районі відкриють "Сквер Героїв ОУН": адреса