Літературний сквер у Києві розчистили від дерев: там буде новобудова

У Києві в Літературному сквері планують побудувати офісний центр. Ділянку вже розчистили від дерев для зведення новобудови.

Про це повідомив Дмитро Перов у Facebook.

У Києві в Літературному сквері планують розпочати будівництво.Раніше сквер мав назву радянського льотчика Чкалова, торік його перейменували. Він знаходиться на перетині вулиць Гончара та Михайла Коцюбинського.

У Києві в Літературному сквері планують розпочати будівництво.В кінці 2023 року земельну ділянку у сквері передали ТОВ "Молодіжний житловий комплекс "Оболонь" для будівництва й обслуговування житлового будинку. Також частину скверу віддали для облаштування заїздів та виїздів з паркінгу майбутнього ЖК.

У Києві в Літературному сквері планують розпочати будівництво."Плани забудови повʼязані з Інститутом Геології, який свого часу віддав частину території в обмін на квартири. Втім, поки цим планам забудовника вдавалось завадити", — йдеться у дописі.

Місцеві жителі понад 10 років виступали за збереження зеленої зони.

Раніше ми писали, що будівлю на в центрі Києва, де знаходиться легендарний стріт-фуд "Київська перепічка" продали на аукціоні за 150 мільйонів гривень.

Чи буде працювати "Київська перепічка" — відповідь КМДА