Новорічна ялинка у Києві
Фото: kyivcity.gov.ua

Головна ялинка країни у Києві буде цього року штучною, сягатиме 12 метрів у висоту, а прикрасять її енергоощадними гірляндами, які працюватимуть від генератора. Про це розповів мер Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ".

За традицією, ялинку встановлять на Софійській площі. А прикрасять коштом бізнесу та меценатів — грошей з міського бюджету в цьому році на це не виділятимуть. 

"У нас було багато дискусій про те, чи потрібна цього року ялинка. Звичайно, тих масових святкувань, які відбувалися раніше, — не буде. Бізнес звернувся до нас із пропозицією встановити своїм коштом ялинку — не таку велику, як зазвичай. Наприклад, тогорічна ялинка була висотою 31 метр, цього року буде майже втричі нижчою — 12 метрів. Прикрашатимуть її енергоощадні гірлянди, що підсвічуватимуться від генератора, який теж запропонували надати меценати", — розповів Кличко.

Він додав, що поряд з генератором планують встановити точки для підзарядки телефонів та інших гаджетів. А після свят цей генератор представники бізнесу обіцяють передати військовим. 

"Тож у нас цього року буде така символічна ялинка незламності", — сказав мер.

Прикрашатимуть ялинку прикрасами з минулих років. Загалом використають тисячу іграшок — кулі синього та жовтого кольорів та 500 білих голубів. Верхівку ялинки прикрасить герб України. А нижня частина буде оформлена стендами з прапорами країн, які підтримують Україну у цій війні.

Також розглядають варіант, щоб підсвічувати ялинку тільки в певні дні або години доби. А ось масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків та атракціонів на Софійській площі цьогоріч не буде.

Нагадаємо, днями мер Віталій Кличко повідомив, що у Києві все ж встановлять головну новорічну ялинку, проте ніяких масових святкувань в цьому році не буде. Загалом буде кілька новорічних локацій в різних районах Києва та на Софійській площі. 

У Києві відмовились від ілюмінації на головній новорічній ялинці