Новорічна ялинка Київ

У Києві все ж встановлять головну новорічну ялинку країни, проте ніяких масових святкувань в цьому році не буде. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю "РБК-Україна". 

Він розповів, що регулярно спілкується з військовими, також обговорював з ними тему проведення Нового року у столиці. І ті висловили бажання, щоб у Києві встановили ялинку аби діти мали можливість відзначити свято.

"Ми розуміємо, що масові заходи заборонені в воєнний час. І їх не буде в жодному разі. Але скасовувати Новий рік та Різдво ніхто не збирається, і атмосфера Нового року повинна бути. Не можна дозволити путіну вкрасти наше Різдво", — вважає міський голова.

Для облаштування святкових локацій столична влада звернулася до представників бізнесу, які погодились встановили ялинки за свої приватні кошти, проте "без новорічного пафосу".

Загалом буде кілька новорічних локацій в різних районах Києва, а також — на Софійській площі. На них встановлять ялинки, проте не будуть проводити масові заходи, концертні програми та облаштовувати фудкорти.

"Буде встановлена виключно ялинка, щоб нагадувало про новорічний настрій нашим дітям. Знаєте, не хочеться забирати у дітей Святого Миколая", — додав Кличко.

Нагадаємо, раніше президент Folk Ukraine та організатор новорічного свята на Софійській площі Ігор Добруцький розказав, якою може бути головна новорічна ялинка країни в цьому році.

На Київщині заборонили святкову ілюмінацію: кого це стосується