У Києві відремонтували музей Золоті Ворота

У музеї "Золоті Ворота" завершився ремонт. Із запланованих 1,1 млн грн, назбирали трохи більше, ніж 65 тис. грн. 

Як повідомила книжкова продюсерка Альона Лазуткіна, провести відновлення музею вдалося завдяки меценатам, культурним діячам та робітникам музею. За останні 15 років під впливом атмосферних опадів та агресивних повітряних мас дубова обшивка павільйону та покрівля з гонту втратила естетичний вигляд. 

Зробили реставрацію в потрібних місцях та обробили всю деревину протипожежною речовиною.

Частину коштів направили на друк путівників й посібників про музей "Золоті Ворота" та на потреби персоналу. 

Альона Лазуткіна у музеї "Золоті Ворота"У приміщені музеї відремонтували електричну систему, тому попри відключення у будівлі завжди є світло. 

В "Золотих" можно підзарядити мобільний чи ноут. Тільки майте на увазі, що в цій будівлі немає опалення.

До речі, павільйон автентичних Золотих воріт XI ст. в останнє реставрувався у 2007 році. 

Наголошується, що вхід до музею "Золоті Ворота" коштує 60 грн, а для дітей та пенсіонерів — 30 грн. Вартість екскурсії 150 грн для груп понад 4 осіб, та 300 грн приватна екскурсія на 1-4 особи.

Представники музею дякують Німецько-українському товариству з економіки та науки, Національному заповіднику "Софія Київська", Pavlenko Legal Group та усім, хто допомагав.

Раніше ми писали, що Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко підтримав демонтаж "церкви Десятинного Храму Пресвятої Богородиці", яку УПЦ МП самовільно звела неподалік від фундаменту Десятинної церкви.

На ВДНГ відновив роботу "Музей Науки": розклад та ціни