У Києві відновили одинадцять багатоповерхівок, пошкоджених через обстріли

У Києві 11 із 17 багатоповерхівок, які обстріляли війська рф минулого року, вже відновили. Про це повідомили на сайті КМДА.

Зазначається, що це будинки, які минулого року зазнали найбільших пошкоджень. 

У 2022 році на технічну експертизу та відновлення цих будинків із резервного фонду бюджету Києва було спрямовано 407,5 млн гривень.

Шість багатоповерхівок продовжують відбудовувати. На це з міського бюджету виділять ще близько 160 млн гривень. Це будинки, які розташовані на вулиці Глибочицькій, 13 (секція 3 та 7), на проспекті Свободи 8/28, на вулиці Межовій 24 та 26, а також на вулиці Остапа Вишні 7.

На початок січня 2023 року вже відновили 121 зі 145 об’єктів соціальної інфраструктури, пошкоджених внаслідок бойових дій — це 47 шкіл, 28 дитячих садочків та 46 інших об’єктів.

У 2023 році планують відновити:

  • Заклад дошкільної освіти комплексного типу (спеціального) № 435 у Подільському районі;
  • Національний музей "Київська картинна галерея";
  • Національний музей мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків у Шевченківському районі;
  • Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького у Голосіївському районі;
  • Київську муніципальну академію естрадного та циркового мистецтва на вул. Жилянській.

На їх відбудову виділять 57, 6 млн гривень.

Раніше ми писали, що на місці історичного будинку на вулиці Жилянській, який був частково зруйнований російським дроном під час обстрілу минулого жовтня, пропонують створити сквер.

Як діяти у разі обвалу будинку під час вибуху: інструкція