У Києві відкриють тимчасовий культурний простір MOT

У Києві відкриють тимчасовий культурний простір "MOT" (Module of Temporality). Це проєкт Don't Take Fake, який розробило архітектурне бюро Balbek Bureau.

Як повідомляють представники Balbek Bureau, павільйон будують із мобільних блоків — вантажних контейнерів, щоб "вхопити саму суть плинності часу і постійної невизначеності".

Основний матеріал конструкції – метал, з нього виготовлені всі 27 контейнерів. В інтер'єр ми інтегруємо метал від підприємств, які найбільше постраждали від російської агресії. Серед них – Азовсталь та Металургійний комбінат ім. Ілліча, зруйновані в боях за Маріуполь.

На експозиції представлять роботи 25 художників із різних континентів, серед них будуть полотна, скульптури, інсталяції та аудіовізуальні роботи.

Експозиція працюватиме протягом трьох місяців, на ній проводитимуть кінопокази та лекції. 

Куратор експозиції – французький критик і головний редактор журналу Beaux Arts Фабріс Бусто. Він курував численні проєкти сучасного мистецтва по всьому світу.

Загальна площа конструкції – 417 квадратних метрів, а стелі висотою у 2,3 метра, за задумом авторів, нагадуватимуть про дискомфорт, який відчувають люди, ховаючись в укриттях. У вхідній зоні простору відкриється гіфт-стор із колекцією мерчу МОТ, а також колабораціями з українськими митцями та брендами одягу, аксесуарів, декору. Вхід до самої виставки зроблять "за будь-який донат".

Раніше ми писали, що українська студія дизайну Balbek Bureau презентувала проєкт меморіалу "Відкритий перелом" навколо зруйнованого мосту в Ірпені.

У Києві перший пам'ятник отримав захист за проєктом Balbek Bureau