У Києві з'явиться муніципальний Центр протезування для військових: адреса
Фото з відкритих джерел

У Києві відкриють сучасний Центр протезування для військових з німецьким обладнанням. Його розмістять на базі київської клінічної лікарні № 12 на вулиці Професора Підвисоцького, 4А.

Про це повідомили у КМДА.

Сьогодні відбулась зустріч мера столиці Віталія Кличка з представниками організації Life Bridge Ukraine GmbH та протезистами з військового шпиталю Берліна. Під час зустрічі обговорювалась необхідність відкриття сучасного центру протезування у столиці.

У Києві відкриють муніципальний Центр протезування для військових: адреса"У Києві та в деяких інших містах України є кілька протезних невеликих майстерень. Але потреба в протезуванні велика, і, я переконаний, що в столиці має бути сучасний і потужний центр протезування", — наголосив міський голова.

Центр протезування розмістять у підвальних приміщеннях лікарні. Перед відкриттям зроблять ремонт та облаштують кабінети усім необхідним. Частина обладнання для протезування вже перебуває на території міськлікарні, решту завезуть у квітні 2024 року.

Також німецькі партнери зазначили, що у березні делегація німецьких фахівців відбере 60 поранених бійців, яким встановлять протези у військовому шпиталі Берліна. Протезування проводитимуть з квітня по червень. Там же навчатимуться 5 українських медиків, які після повернення до Києва працюватимуть у новому Центрі протезування.

Раніше ми писали, що Маша Єфросиніна та Христина Соловій відкрили збір на реабілітацію українських військових.

Парки та сквери Києва зроблять безбар'єрними: подробиці