У Києві відкрили перші водійські курси для жінок, які опинилися у скруті

У Києві відкрили водійські курси для жінок, які опинилися у скрутному становищі через війну. На курсі "Права розширюють можливості" можна отримати права категорії В й опанувати нову професію.

У Києві відкрили водійські курси для жінок, які опинилися у скрутіЦе пілотний проєкт, який поки не має аналогів в Україні. Жінки, які потрапили на курс, через війну втратили роботу, житло, виїхали з рідного міста, перебували в окупації або стали вимушеними переселенцями. 

"Серед учасниць багато жінок самостійно виховують дітей з інвалідністю, пережили окупацію, мають скрутне фінансове становище. Вони потребують підтримки та допомоги, щоб відновитися після війни та почати нове життя", — зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

У Києві відкрили водійські курси для жінок, які опинилися у скрутіСеред двох тисяч заявок обрали 15 вмотивованих жінок, які планують розпочати нове життя. Також передбачене інклюзивне навчання для 5 жінок з інвалідністю.

Для учасниць вже провели перший урок "Основи законодавства у сфері безпеки дорожнього руху". В кінці року жінки мають скласти іспит, щоб тримати водійські права.

У Києві відкрили водійські курси для жінок, які опинилися у скрутіНа курси беруть жінок, які раніше не мали водійського посвідчення, але бажають отримати їх задля підвищення економічної спроможності. Проте організатори мають бути впевнені, що після проходження курсів, жінки покращать своє фінансове становище.

У Києві відкрили водійські курси для жінок, які опинилися у скрутіНавчальні курси проходять у межах проєкту з розвитку економічної спроможності жінок "ВОНА хаб" з ініціативи КМДА та фінансової підтримки США.

Раніше ми писали, що у ДПСУ це заперечили новину про те, що з 1 жовтня в Україні обмежать виїзд для жінок, які стоять на військовому обліку.

Навчання онлайн: які існують безкоштовні курси для українців