У Києві відкрили перший Центр ветеранського розвитку

У Києві на базі Національного авіаційного університету відкрили перший у місті та шостий в країні Центр ветеранського розвитку, повідомили у Мінветеранів. 

Такі заклади створюють для полегшення процесу повернення захисників та захисниць з військової служби до цивільного життя, а також їхньої подальшої адаптації. 

За словами заступниці міністра у справах ветеранів Тетяни Калити, такі центри — це місця, "куди можуть потенційно звертатися ветерани, щоби набувати цивільних професій, щоб вони могли військовий досвід використати за профілем далі й не забувати цю сторінку власного життя, користуватися нею практично, допомагати побратимам". 

Також у цьому закладі ветерани зможуть спробувати реалізувати себе зовсім в іншому професійному амплуа.

"Приміром, колишні воїни, які були операторами бойових безпілотників, можуть у ЦВР пройти відповідне навчання, консультування з розвитку ветеранського бізнесу, та об’єднатися і створити підприємство з надання послуг засобами БПЛА у цивільному секторі", — зазначила Калита.

Нагадаємо, American University Kyiv започаткував стипендії для українських ветеранів, вдів й вдівців та дітей загиблих героїв.

На базі міського госпіталю створять центр реабілітаційної та паліативної допомоги