У Києві відбувся допрем’єрний показ стрічки “Довга Доба” режисера Алана Бадоєва

21 листопада, у 10 річницю Революції Гідності та Свободи, відбувся закритий допрем’єрний показ документального фільму Алана Бадоєва та телеканалу “1+1 Україна” “Довга Доба”. Режисер фільму Алан БадоєвЗахід провели у Національному музеї історії України у Другій світовій війні, що знаходиться у будівлі Батьківщини матері.

До створення стрічки долучились 12 тисяч українців, що фільмували злочини російських загарбників на власні телефони. Деяким навіть вдавалось відправляти відео з окупованих міст. А за допомогою волонтерів передавали пошкоджені гаджети. До фільмування долучились близько 12 тисяч українцівНа презентації проєкту були присутні українські та міжнародні медіа, зокрема, подію висвітлювали відомі світові видання як The New York Times, The Financial Times, Deutsche Welle, Kyodo News.

Крім того, показ відвідали Голова Представництва НАТО в Україні Карен МакТір, посли Європейських держав та держав-партнерів, Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, командувач Національної Гвардії України Олександр Півненко, Голова Національної поліції України Іван Вигівський, ВО міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв та заступник Голови ДСНС Володимир Демчук та інші.Презентація фільму "Довга Доба"Режисер Алан Бадоєв зазначив, що стрічка зроблена для того, щоб ніхто не зміг переписати історію. Фільм слугує документом і свідченням реальних подій, що відбуваються під час війни в Україні. 

На прес-конференції кліпмейкер також розповів, що фінальну версію картини змонтували під час бомбардувань на станції метро.

Документальний проєкт є нагадуванням всьому світу про відвагу та мужність українського нарожу, та страшну ціну, яку ми платимо за свою свободу і незалежність. Фільм є нагадуванням всьому світу про відвагу та мужність українського народуРаніше “Наш Київ” розповідав, що фільм “Нескорені. Поранені” про життя героїв війни після поранень виклали на Youtube.

Україну на "Оскарі-2024" представить документальний фільм "20 днів у Маріуполі"