У Києві відбили атаку дронів-камікадзе
Фото: odessa-journal

В ніч на 30 грудня росія здійснила чергову масовану атаку іранськими дронами-камікадзе Shahed на об’єкти критичної інфраструктури України.

Зокрема, ворог випустив кілька дронів по об'єктах у Києві. Як повідомили у КМВА, усі їх вдалося збити силам протиповітряної оборони.

"В повітряному просторі Києва було зафіксовано п'ять ворожих безпілотників. Сили ППО здійснили вогневе ураження всіх цілей", — повідомив Сергій Попко, голова КМВА.

Однак, зазначають там, один зі збитих дронів все ж влучив в адміністративну будівлю у Голосіївському районі Києва. Внаслідок цього будівлю було частково зруйновано, а у житловому будинку поруч є пошкодження вікон.

Інформація про постраждалих внаслідок нічної атаки поки що не надходила.

Мер Києва Віталій Кличко додав з посиланням на сили ППО, що усього на Київ летіли сім дронів-камікадзе. Два з них були збили на підльоті до міста, а ще п'ять — безпосередньо над Києвом.

"Внаслідок падіння уламків у Голосіївському районі пошкоджені вікна в житловому будинку та в одній нежитловій будівлі. Постраждалих немає", — повідомив мер.

Нагадаємо, вранці 29 грудня росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Силам протиповітряної оборони вдалося збили 54 з 69 ракет, випущених ворогом.

В небі над Києвом були збиті усі 16 ракет ворога. Проте уламками ракет у столиці були пошкоджені два приватних будинки в Дарницькому районі, промислове підприємство в Голосіївскому районі та дитячий майданчик в Печерському районі. Також у метро стались перебої зі світлом, на декілька хвилин зник зв'язок та інтернет.

Українців попередили про аварійні відключення світла через ракетну атаку