Ракетна атака по Україні: ситуація в регіонах

Вранці 29 грудня росія знову запустила по Україні крилаті ракети повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів. У кількох регіонах було чутно вибухи — спрацювала система ППО, повідомляють Повітряні Сили ЗСУ. 

Київщина

Про збиття ворожих ракет в області повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. 

UPD: На Київщині уламками збитих ракет пошкоджено 11 приватних будинків та медичний заклад — розповів Кулеба в ефірі ТСН. Він зазначив, що сили ППО знищили ракети, які були націлені на об'єкти критичної інфраструктури області. 

Харків

У Харкові зафіксовано прильоти у Слобідському районі. Інформація щодо постраждалих уточнюється. Крім того, у місті призупинено роботу метрополітену. 

Одещина

Уламки крилатої ракети потрапили у житловий будинок у селі Степове, повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Наслідки наразі уточнюються. 

Сумщина 

Над Сумською областю збили дві ракети, розповіли в Оперативному командуванні "Північ". 

Львівщина

У Львові також було чутно вибухи. Над регіоном спрацювала система ППО. 90% міста залишилося без електроенергії, зазначив міський голова Андрій Садовий. Також призупинено роботу наземного транспорту. Можливі перебої водопостачання. Роботу об'єктів критичної інфраструктури забезпечують дизелі-генератори. 

Івано-Франківщина 

У селі в Івано-Франківській області російська ракета влучила в приватний будинок, але не вибухнула. 

Фото: Кирило Тимошенко

Інші регіони

Також ППО спрацювало на Полтавщині та Житомирщині. За словами голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, над морем біля Миколаївщини збили п'ять крилатих ракет.

У Дніпропетровській й Одеській областях відбуваються екстрені відключення світла — це допоможе уникнути пошкоджень енергомереж у разі ракетної атаки. 

Заступник голови Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що загалом сьогодні російська армія атакувала Україну 120 ракетами. 

UPD: Силам протиповітряної оборони вдалося збили 54 з 69 ракет, випущених по Україні. Найбільше збили над Києвом — 16, та над Одещиною — 21. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.